22.6.2023

Shintō blagoslov

Zdravo,

Če se spomnite sem nedolgo nazaj omenil, da bi se lahko zgodila ceremonija blagoslova, ki bi jo opravil pravi japonski Shintō svečenik.
Kaj takega se v Sloveniji še ni zgodilo!
Svečenik, Kazuhiro Takebe Sensei, pride v Slovenijo zaradi dogodka Dan Japonske, kjer bo vodil ceremonijo prenosa Mikoshi-ja – prenosnega svetišča.
Že več let smo se dogovarjali, da bi za nas opravil ta obred, a je vedno prišlo nekaj vmes. Letos pa bomo to končno realizirali.

Namen obreda je blagoslov za varno vadbo, napredek v veščini, splošni življenjski uspeh in zaščito Dōjō-ja ter vseh praktikantov.

Pozivam vas torej, da se dobimo JUTRI ob 19ih v našem Honbu Dōjō-ju v Kočevju. Z vami lahko pride kdorkoli, ki bi si želel blagoslova ali preprosto v živo doživel del japonske unikatne kulture.
Računam na to, da se nas zbere čim več.

Ob tem je navada, da se svečeniku preda denarna donacija, ki se jo zbere s prostovoljnimi prispevki. Te bomo diskretno zbirali pred obredom.
Kdor pa se jutri ne bo mogel udeležiti, lahko donacijo preda danes na treningu, saj se bo z obredom Kami-je poprosilo za blagoslov VSEH slovenskih Bujinkan članov, tudi tistih, ki ne bodo prisotni.

Še enkrat poziv, da se nas te unikatne ceremonije udeleži čim več. Da bi se ceremonija sploh lahko zgodila pa je potrebno vsaj 10 ljudi.
Zato vas prosim, da mi najkasneje danes zvečer sporočite svojo udeležbo.

Vaš v vadbi,
Andrej J. Sensei