24.8.2023

Ninpō-kai Ninja tabor 2023

Pozdravljeni,

Tudi letos vas vabimo na NINPŌ-KAI NINJA TABOR, novo noro izkušnjo s katero boste premagovali svoje meje, se dobro zabavali, uživali v neokrnjeni naravi, predvsem pa se naučili veliko novega in domov odnesli izkušnje za celo življenje.
Naš tabor je poznan po tem, da je vsako leto drugačen in vedno poln novih izzivov za vsakogar, ne glede na pretekle izkušnje ali ne-izkušnje. Tudi tokrat bo tako in zato je tabor primeren za vsakogar, predhodno znanje pa ni potrebno.

Letošnja osrednja tema tabora bo Inton-jutsu 陰遁術 (skrivanje in izginjanje) za katerega pravijo, da je najbolj pomembna Nin-jutsu 忍術 spretnost. Ta vključuje vse od neslišnega premikanja, premagovanja ovir, iskanja skrivališč, gibanja na nepoznanem terenu, iskanje sledi in sledenje ter podobno, kar bomo vadili v naravnem gozdnem poligonu. Glavno vadbeno orožje letošnjega tabora bo Kyoketsu-shoge 距跋渉毛, poleg tega pa bomo vadili še Tai-jutsu 體術 (goloroko bojevanje), Tō-jutsu 刀術 (mečevanje), Hichibuku Goshin-jutsu 秘致武九護身術 (terapevtska metoda) in še marsikaj drugega. Kot je v navadi pa se bodo jutra začenjala z Meisō 冥想 (meditacija) in Jūnan Undō-m (raztezanje), tudi tokrat pa se bomo podali na zanimiv pohod.

Lokacija letošnjega tabora bo okolica BOVCA, v objemu neokrnjene narave reke Soče in hribov Julijski Alp. Lokacija je skrbno izbrana, da bomo dovolj odmaknjeni od radovednih oči mimoidočih, a hkrati dovolj blizu civilizaciji. Za razliko od nekaj preteklih taborov, se vračamo k naravi, kar pomeni, da tokrat ne bo udobnosti urejenega avtokampa s samopostrežno restavracijo, ampak bomo šotorili na preprostem tabornem prostoru brez vsega. Za sanitarije in tuš bo seveda poskrbljeno. Prav tako bo poskrbljeno za toplo kosilo v petek in soboto, za ostalo prehrano pa bo moral poskrbeti vsak sam. Zato imejte pa na umu, da boste potrebovali svojo kamp opremo.

Tudi letos se vam bodo lahko pridružili družinski člani, otroci, partnerji ali prijatelji. Lahko bodo vadili z nami, ali pa nam samo polepšali in obogatili druženje, saj nikakršno predznanje ni potrebno. Dobrodošli so tudi tisti, ki vadijo kakšno drugo borilno veščino in bi radi okusili Nin-jutsu in tisti, ki sploh ne vadijo borilnih veščin, saj se bomo učili tudi stvari, ki niso vezane na borilne veščine.
Opcijsko z doplačilom bo tudi letos, že v četrtek pred začetkom tabora, organiziran adrenalinski rafting po reki Soči, v soboto zvečer pa bomo imeli skupni piknik.
Dogodek torej, ki ga nikakor ne gre zamuditi!

Datum: 25. – 27.08.2023
Ker bo prva aktivnost že 25.08. ob 10.00 uri zjutraj, svetujemo, da se v kamp prispe že v četrtek 24.08.

Zadnji rok prijave je 15.08.2023

Pripravili smo nekaj opcij, izberite svojo in se prijavite čim prej. Po prijavi boste prejeli lokacijo, okvirni program in seznam potrebne opreme:

A - ALL INCLUSIVE (vključuje vadbo, kamping, 2x kosilo)

B - MEDIUM (vključuje vadbo, kamping - brez kosila)

C - TRAINING ONLY

E - CAMPING & FOOD (vključuje kamping, 2x kosilo – brez vadbe)